The Foo – Unbelievable Fresh and Overactive
Foo Fighters ooit opgericht door Dave Grohl (drummer van Nirvana) om zijn zelf geschreven muziek ten gehore te brengen, vond de door hem bedachte bandnaam “the dumbest bandname ever”. Het betrof namelijk een veel gebruikte term voor UFO’s in de 2e wereldoorlog.

Wat dat betreft dingt The Foo dan ook graag mee naar de titel “second dumbest bandname ever”. Een niet-verhullende naam voor een band die alleen Foo Fighters muziek speelt. En dat doen zij ook nog eens met veel overtuiging en gedrevenheid.

In het voorjaar van 2014 werd de band opgericht. De nodige podiumervaring hebben de huidige bandleden opgedaan in bands als Van Peelen, Twisted, Alva, Mash, 7-Sins, Hard Wired en Rhavage. Net als hun “meesters” bestaat The Foo ook uit vijf enthousiaste muzikanten.

Het eerste optreden werd op 31 oktober 2014 gegeven. Voor een overvolle zaal werd een spetterende, energieke live act neergezet, waarvan het publiek en de muzikanten van The Foo zelf zichtbaar genoot. Daarna volgden nog veel meer optredens vol adrenaline in heel Nederland en Duitsland. Na zoveel jaren smaakt dit nog steeds naar meer!

The Foo staat voor strak gespeelde Foo Fighters covers vol energie, een must voor alle Foo Fighters fans!