The Foo – Unbelievable Fresh and Overactive
Foo Fighters ooit opgericht door Dave Grohl (drummer van Nirvana) om zijn zelf geschreven muziek ten gehore te brengen, vond de door hem bedachte bandnaam “the dumbest bandname ever”. Het betrof namelijk een veel gebruikte term voor UFO’s in de 2e wereldoorlog.

Wat dat betreft dingt The Foo dan ook graag mee naar de titel “second dumbest bandname ever”. Een niet-verhullende naam voor een band die alleen Foo Fighters muziek speelt. En dat doen zij ook nog eens met veel overtuiging en gedrevenheid.

In het voorjaar van 2014 wisten René Nijhuis (drummer, zang) samen met zijn broer Roy Nijhuis (zanger, gitarist) de andere drie bandleden in de personen van Ramon Kelderman (gitaar), Ruben de Kruijf (gitaar) en Jeroen Baars (basgitaar, zang) bij elkaar te brengen. Aangezien alle bandleden hun roots hebben liggen in de achterhoekse plaats Steenderen waren ze geen onbekenden voor elkaar. De nodige podiumervaring hebben zij opgedaan in bands als Van Peelen, Twisted, Alva, Mash, 7-Sins en Rhavage. Net als hun “meesters” bestaat The Foo ook uit vijf enthousiaste muzikanten.

Het eerste optreden op 31 oktober 2014 is inmiddels een feit. Voor een overvolle zaal werd een spetterende, energieke live act neergezet, waarvan het publiek en de muzikanten van The Foo zelf zichtbaar genoot. Dit smaakt dan ook naar nog veel meer!

The Foo staat voor strak gespeelde covers vol energie van Foo Fighters uitgevoerd door vijf enthousiaste, gedreven muzikanten. Kortom een must voor alle Foo Fighters fans!